Έργο κορυφαίας τεχνολογίας NetApp ALL FLASH Storage για την APIVITA

APIVITA

Η APIVITA είναι μια εταιρεία με ισχυρή φιλοσοφία, αξίες, κοινωνική υπευθυνότητα, παράδοση και καινοτομία.

Οι υπεύθυνοι Πληροφορικής της APIVITA, ανέθεσαν στην ομάδα της iQ SOLUTIONS, τον σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός από τα κορυφαία έργα πληροφορικής.

"Στόχος της APIVITA είναι να ενσωματωθούν όλα τα δεδομένα της εταιρείας και οι σημαντικές πληροφορίες που διαχειρίζεται ο όμιλος. Η επιλογή του NetApp All-Flash Storage μας εξασφαλίζει τα πλεονεκτήματα της νέας γενιάς τεχνολογίας Storage, που παρέχει η πληροφορικής στις μέρες μας. Η επιλογή της iQ SOLUTIONS και της πρότασής της για εγκατάσταση Storage NetApp All-Flash AFF8040 αποτελεί για εμάς διασφάλιση του μεγάλου όγκου των δεδομένων μας, της πρόσβασης, της αποθήκευσης και της γρήγορης ανάκτησης των δεδομένων μας" σημείωσε ο Βασίλης Καρποδίνης, Head of Operations της APIVITA.

Ένα  έργο με την χρήση της αιχμής του δόρατος στην τεχνολογία των Storage. Η τεχνολογία All-Flash, αποτελεί ό,τι πιο εξελιγμένο έχει να παρουσιάσει η αγορά του Storage. Η συνέχιση της συνεργασίας των δύο εταιρειών περιλαμβάνει την "Προμήθεια και εγκατάσταση ενός συστήματος Storage NetApp All-Flash AFF8040". Το νέο storage αντικαθιστά τον υφιστάμενο εξοπλισμό storage προηγούμενης τεχνολογίας με μηχανικούς δίσκους και θα καλύπτει  πλέον τις λειτουργίες όλων των τμημάτων της εταιρείας (διοίκηση, πωλήσεις, λογιστήριο, αποθήκη κλπ.). Πριν τη σύνδεση του υποσυστήματος  με το παραγωγικό σύστημα, έγιναν αναλυτικές δοκιμές. Το σύστημα στο μέγιστο φορτίο απέδωσε 150.000 IOPS με average latency κάτω από 1ms !! Μετά από τη θέση του σε παραγωγή , ο συνδυασμός χαρακτηριστικών deduplication και compression ανήλθε στην εντυπωσιακή αναλογία 3,4:1, που σημαίνει ότι, για κάθε 1ΤΒ ωφέλιμης χωρητικότητας του συστήματος, μπορούμε να αποθηκεύσουμε έως και 5ΤΒ πραγματικών δεδομένων.

Με την υλοποίση του έργου η APIVITA επιτυγχάνει :

  • Επίτευξη άμεσου backup και restore μέσα σε λίγα μόλις λεπτά με τη χρήση snapshots και clones
  • Αύξηση του Storage Efficiency
  • Απόδοση 150.000 IOPS του συστήματος στο μέγιστο φορτίο με average latency κάτων από 1ms με μέγιστο throughput 12Gbps
  • Αύξηση της ταχύτητας εργασίας και απόδοσης των χρηστών
  • Βελτιστοποίηση του management
  • Βελτιωμένη εμπειρία για τους χρήστες, ως αποτέλεσμα της καλύτερης και ταχύτερης ανταπόκρισης των συστημάτων και εφαρμογών.
  • Υψηλή διαθεσιμότητα
  • Ευκολότερη διαχείριση, δυνατότητα απομακρυσμένης διαχείρισης και μεγαλύτερη επεκτασιμότητα των συστημάτων με το μικρότερο δυνατό κόστος.
  • Μείωση του αποτυπώματος στο περιβάλλον και μείωση της κατανάλωσης ενέργειας.

"Η μεγάλη έφεση των συνεργατών μας στην APIVITA για τις νέες τεχνολογίες και η διαρκής αναζήτησή τους για εξασφάλιση ολοκληρωμένων λύσεων  για την επιχείρησή τους, αποτελεί για εμάς πρόκληση. Η επιλογή για μια ακόμη φορά των προσφερόμενων λύσεων της iQ SOLUTIONS από την APIVITA, αποτυπώνει την συνεχή εμπιστοσύνη που μας δείχνουν αλλά και την αποζημίωσή μας για την αέναη επένδυση σε υψηλά επίπεδα υπηρεσιών και τεχνογνωσίας που διαθέτουμε, προς όφελος των πελατών μας" δηλώνει ο Πάρης Παπαναστασίου, Managing Director της iQ SOLUTIONS