Αναβάθμιση του μηχανογραφικού εξοπλισμού της Lamda Development από την iQ Solutions

Αποτελεσματική διαχείριση του όγκου των πληροφοριών στην καθημερινή ενασχόληση
13/02/2017

Η Lamda Development, η εταιρεία που διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στον κλάδο των μεγάλων εμπορικών και ψυχαγωγικών κέντρων στην Ελλάδα, ανέθεσε την Αναβάθμιση του Μηχανογραφικού της Εξοπλισμού και των Υπηρεσιών που τη συνοδεύουν στην iQ Solutions.

Δεδομένων των τεχνολογικών εξελίξεων αλλά και των επενδύσεων της LAMDA DEVELOPMENT, δημιουργήθηκαν νέες ανάγκες στην αποτελεσματικότερη διαχείριση του όγκου των πληροφοριών στην καθημερινή ενασχόληση, τόσο των χρηστών στα κατά τόπους γραφεία της εταιρείας όσο και στα κεντρικά γραφεία, με δυνατότητα άμεσης επαναφοράς από καταστροφή, πλήρως εναρμονισμένο με το σχέδιο επιχειρησιακής συνέχειας.

Η λύση της iQ Solutions εξασφάλισε στην Lamda Development την συνεχή και αμείωτη εξέλιξη των συστημάτων της, συμβαδίζοντας με τις εξελίξεις του χώρου της πληροφορικής και εκμεταλλευόμενη την εμπειρία των μηχανικών της iQ Solutions.

Το έργο περιελάμβανε μεταξύ άλλων: Φυσική εγκατάσταση εξοπλισμού, Παραμετροποίηση λειτουργικών συστημάτων και υψηλής διαθεσιμότητας, Προ-έλεγχο των υπηρεσιών IT προς μετάπτωση, Μετάπτωση δεδομένων και υπηρεσιών, Παραμετροποίηση και δοκιμή Disaster Recovery Site.

Η υλοποίηση του έργου έγινε σταδιακά με κύριο στόχο τη μετάπτωση και την αναβάθμιση των υπηρεσιών χωρίς downtime.

Επιπρόσθετα εξασφαλίστηκαν :  Μειωμένο κόστος συντήρησης, Δυνατότητα Scaling των υπηρεσιών, Εξασφάλιση αδιάλειπτης λειτουργίας των συστημάτων σε περίπτωση καταστροφής από φυσικά φαινόμενα ή ανθρώπινο λάθος.